Zorgverzekering

Voor een zorgverzekering betaal je bij iedere aanbieder een andere basispremie. Toch zit in deze basispremie altijd hetzelfde en je hebt altijd een eigen risico. Vergelijk dus alle zorgverzekeringen en betaal maand na maand minder voor jouw zorgpremie! Vergelijk hier zorgverzekeringen en bespaar eenvoudig door een simpele overstap.

Basispakket

Het basispakket van jouw zorgverzekering vergoedt veelgebruikte geneeskundige zorg, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld zorg door de huisarts, ziekenhuis of apotheek. Maar ook paramedische zorg (waaronder fysiotherapie), ziekenvervoer en tandheelkundige zorg (tot 18 jaar) zijn voor een deel gedekt.

Ieder jaar wordt het basispakket wettelijk vastgesteld voor iedere zorgverzekeraar. Hiervoor moet de Tweede Kamer zelfs toestemming geven. Er word elk jaar wel een kleine aanpassing gemaakt aan het basispakket.

Aanvullende pakketten

Let ook goed op welke extra pakketten je kan nemen, zo wordt meer zorg gedekt en loop je minder risico op het betalen van hoge rekeningen. Iedere verzekeraar heeft weer andere pakketten wat het vergelijken soms iets ingewikkelder maakt. Maar het is zeker dat je met een beetje moeite en vergelijken veel geld kan besparen op jouw maandelijkse lasten. Van zorgverzekering overstappen is vrijwel altijd kostenbesparend!

Studenten zorgverzekering

Er zijn ook speciale verzekeringen voor studenten die extra goedkoop zijn en precies dat dekken waar studenten behoefte aan hebben. Vaak kan je met deze zorgverzekering voor studenten alleen terecht bij bepaalde ziekenhuizen, maar als je dat weet kan je hier rekening mee houden.