Televisie

Overstappen van televisie aanbieder

Televisie kijken kan al lang niet meer alleen via de coax kabel. Tegenwoordig heb je de keus uit de meest uitgebreide digitale abonnementen via de kabel, glasvezel of satelliet. Analoge televisie is inmiddels achterhaald en daarom adviseren wij over te stappen naar een digitale variant.

Het mooie is van de ‘nieuwe’ manieren van televisie kijken dat je kan opnemen en terugkijken zonder dat je er veel voor nodig hebt. Het standaard kastje van je tv aanbieder is altijd genoeg.

Hoe overstappen van televisie aanbieder:

1: Check je huidige contract

2: Nieuw abonnement bestellen

3: Huidige contract opzeggen

 


Digitale televisie via de kabel

Digitale televisie kan je van veel verschillende aanbieders krijgen. Het mooie is dat met veel nieuwe televisies geen apart kastje (en dus extra afstandsbediening) meer nodig is om het te bekijken. Meestal is een kaartje achterin je TV stoppen voldoende om te genieten van super scherp beeld. Het voordeel van digitale kabel tv is dat je heel veel zenders en de hoogst mogelijke kwaliteit (High Definition) kan ontvangen, met digitale tv via een antenne ontvang je minder zenders en iets mindere beeldkwaliteit.

Satelliet televisie

Met een schotelantenne is het mogelijk om honderden kanalen uit alle windstreken te ontvangen. Dit is een goed alternatief als je veel kanalen wilt of in een gebied woont waar zowel analoge televisie, digitale televisie als Digitenne niet te ontvangen is. Bij televisie via de satelliet heb je een schotelantenne nodig en een decoder om de ontvangen signalen op je tv te tonen.

 

Op deze websites kan je televisie aanbieders vergelijken:

1 Digitelevisie.nl

2 Prizewize.nl

3 Allesineenkiezer.nl