Begrippenlijst

Bandbreedte: De up- en download snelheid van een internetverbinding, wordt weergegeven in mb/s oftewel megabits per seconde. Dit getal moet je door 8 delen voor het aantal megabytes (Mb/s) per seconde. Een voorbeeldje: een 24mbit verbinding is (24/8=) 3 megabyte per seconde, dat wil zeggen dat er ongeveer 1 mp3-tje per seconde kan worden gedownload.

 

High-definition: Hoge beeldkwaliteit waardoor je meer details ziet op een beeldscherm. Deze hoge kwaliteit ontstaat doordat er zeer veel beeldpunten worden doorgegeven.

 

Modem: Dit is een apparaat voor het oversturen van digitale informatie over een televisiekabel, telefoonlijn of glasvezelverbinding.

 

Overstapservice: Service van de Nederlandse Vereniging van Banken waarmee het overstappen van bank eenvoudiger wordt gemaakt. Voor meer informatie kan je deze website raadplegen.

 

Settopbox of decoder: Apparaat dat aangesloten moet worden op de televisie om satelliet- of digitale televisie signalen te decoderen. In dit apparaat moet vaak een kaart met een chip (een smartcard) worden geplaatst om te kunnen decoderen. Deze smartcard krijg je van jouw aanbieder.

 

Triple play: Abonnementsvorm waarbij je bellen, internetten en televisie van één aanbieder in één pakket hebt.