Bank

Het is belangrijk dat je een goede bank hebt, een bank die niet failliet gaat en al uw geld om zeep helpt. De laatste tijd is duidelijk geworden dat dit zomaar kan gebeuren. Let er dus op dat u een bank kiest met veel ervaring en een stabiele achtergrond. Overstappen van bank is niet altijd even eenvoudig want alle automatische incasso’s moeten worden omgezet. Tegenwoordig is het gelukkig wel mogelijk om je rekeningnummer te behouden bij het overstappen naar een andere bank.

Stappenplan voor het overstappen van bank:

1: Vraag de overstapservice aan (hier doen veel Nederlandse banken aan mee)

2: Nieuwe bankproducten zoals passen aanvragen

3: Alle partijen informeren over een eventueel nieuw rekeningnummer

 

Betaalrekening

Een betaalrekening met pinpas heeft iedereen nodig. Vooral de service is belangrijk want voor de rente hoef je het niet te doen. Kies een bank met een vestiging in de buurt en een duidelijke website zodat u altijd makkelijk met al uw vragen en problemen terecht kan.

Nog meer tips

Vrijwel alle Nederlandse banken zijn aangesloten bij de zogenaamde overstapservice. Deze service is opgezet door de Nederlandse Vereniging van Banken en helpt jou met het eenvoudig overstappen van bank. Daarnaast zorgt deze service er onder andere voor dat gedurende 13 maanden alle betaalopdrachten en incasso’s van de oude rekening door worden gestuurd naar de nieuwe bankrekening. Het wisselen van bank is door deze overstapservice een stuk eenvoudiger geworden. Voor meer informatie over deze service kunt u terecht op deze website.

 

Deze partijen vergelijken financiële producten:

1 Independer.nl

2 Mistermoney.nl

3 FX.nl